Henco  generalni zastupnik

Orange system

Orange system

Razvijen prije 40 godina kao jedan od prvih sustava površinskog grijanja, bio je temelj tvrtke Aquatherm. U sklopu rebrandinga „boje inovacije“ Aquathermova grupa proizvoda za površinsko grijanje preimenovana je u „Aquatherm  narančasti sustav“. U skladu s time boja grijaćih cijevi postala je narančasta.

Nove građevine – površinsko grijanje. Uz više od tri desetljeća iskustva u proizvodnji i primjeni podnih grijaćih sustava, kao i neprestano razvijanje u svrhu postizanja tehnologije koja je učinkovita i štedi energiju, „Aquatherm“ je jedan od od najiskusnijih i globalno najuspješnijih proizvođača podnog grijanja. Učinkovitost podnog sustava grijanja prije svega određuje kvaliteta postavljenih dijelova:

 • izolacija
 • izolacijski valjak
 • aluminijska folija
 • prostrirka s mrežnim uzorkom
 • regulatorska pločica
 • element 25
 • grijaća cijev
 • PE-RT cijev
 • PB cijev
 • tehnologija razdjelnika
 • tehnika kontrole

Preuzmite tehničke informacije
Fusiotherm sustava cijevi

Stare građevine – površinsko grijanje

S razvojem sustavnog elementa 25 Aquatherm nudi svenamjenski sustav grijanja za najmanju građevinsku debljinu na području površinskog grijanja. Ispunjuje sve zahtjeve za stare i nove građevine – posebno za obnavljanje.

Bilo za suhu ili vlažnu gradnju, mogu se ispuniti svi zahtjevi podnog sustava grijanja. Izbočena sustavna ploča s unaprijed izrađenim cijevnim kanalima prikladna je za svaki podni plan i svaki tlocrt sobe.

Prednosti

Najniža dubina gradnje (primjerice 50 mm sa suhim podom, 55 mm s estrihom, 60 mm s lebdećim podom) zbog male debljine ploča. Aquathermov element 25 idealno je rješenje za sve situacije postavljanja.

Izbjegavaju se prekidi u gradnji.

Primjena

Sportska igrališta

Stadioni, sportski kompleksi i trkaće staze suvremene su arene našeg doba. Ovdje se održavaju natjecanja, postavljaju rekordi, slave pobjede ili se koriste jednostavno iz razonode.

Neki od tih sportskih događaja okupljaju više ljudi nego što živi u manjim gradovima. Arene s kapacitetima za 60 tisuća gledatelja danas su prije pravilo nego iznimka. Većina novih sportskih objekata također je multifunkcionalno i podjednako se koristi za utakmice Svjetskog prvenstva, atletska natjecanja, velike koncerte, festivale, mjuzikle ili opere.

Posljednjih je godina Aquathem više puta privukao pozitivnu pozornost svojom suradnjom u kontekstu najvećih i najnovijih arena našeg doba. Primjerice, Aquatherm je sudjelovao u projektima poput VELTINS Arene, stadiona Real Madrida ili Central Stadiuma u Leipzigu.

Kakve god potrebe bile, bilo za sanitarije, klimatizaciju, površine za hlađenje ili, kao u slučaju VELTINS Arene, za spektakularan projekt podzemnog grijanja, cijevni sustavi Aquatherm iskazali su se u svakom projektu.