Henco  generalni zastupnik

Podno grijanje

Henco podno grijanje: ugodna toplina

Tražite li diskretan sustav grijanja koji pruža ugodnu toplinu? Podno grijanje moglo bi biti prava stvar za vas. Henco podno grijanje ima mnogo prednosti i mogućnosti. Rado ćemo vam ih sve navesti.

Prednosti podnoga grijanja

 • Idealna kombinacija niskoenergetskih rješenja za grijanje, poput toplinskih pumpi i solarnih bojlera
 • Znatno smanjenje troškova na struju u usporedbi s drugim sustavima grijanja
 • Ugodna toplina koja savršeno odgovara ljudskim potrebama
 • Nema potrebe za radijatorima pa možete iskoristiti prostor kako želite
 • Neugledni grijaći elementi stvar su prošlosti
 • Bez tragova prašine tipičnih za uobičajene metode grijanja

Zašto Hencofloor?

Hencofloor nudi opsežan paket visokokvalitetnih proizvoda, uključujući i glavni proizvod: Henco kompozitnu cijev. Ugradnja visokokvalitetne dugovječne cijevi ključna je u sustavima podnoga grijanja. Uostalom, zamjena cijevi prevelik je trošak.

Uz asortiman vrhunskih proizvoda, Henco se može pohvaliti iskusnim projektnim uredom posvećenim klijentima, koji pruža potrebnu potporu na svim razinama:

 • Stručne tehničke savjete
 • Detaljne planove ugradnje u mjerilu
 • Tehničku dokumentaciju, potpun izračun za podno grijanje
 • Kućno građevinsko osiguranje
 • Savjesno praćenje uz savjetovanje sa svim stranama

Šest različitih sustava

Kad je riječ o podnom grijanju, za svaki je pod potreban poseban pristup. Hencofloor nudi šest različitih sustava, čime osigurava da ćete uvijek pronaći idealno rješenje za svoje potrebe!

Sistemske ploče

U ovom sustavu podnoga grijanja cijev se ugrađuje u izvedenu sistemsku ploču. Ovaj se sustav brzo postavlja i za njega nisu potrebni posebni alati. Najvažnije je osigurati postavljanje sistemske ploče na potpuno ravnu površinu. Ispod ploče može postojati samo jedna razina izolacije.

Tacker

U ovom sustavu podnoga grijanja cijev na mjestu pridržavaju tacker spajalice. To je često upotrebljavan sustav ugradnje podnoga grijanja na veliku površinu. Za tacker spajalice potreban je poseban tacker uređaj. U prosjeku su za svaki metar cijevi potrebne tri tacker spajalice. Dužina tacker spajalice ovisi o debljini izolacije ispod toga.

Armaturna mreža

U ovom sustavu podnoga grijanja cijev se postavlja na armaturnu mrežu pričvrsnicama ili žičanim vezicama. Armaturna mreža može imati raspored 10 x 10 cm i 15 x 15 cm.

Vodilice

U ovom sustavu podnoga grijanja cijev na mjestu pridržava vodilica. Nisu potrebni posebni alati. Vodilice se može učvrstiti pričvrsnim lukovim čavlićima.

Suhi sustav

Ovo je sustav podnoga grijanja za niske prostorije. Riječ je o lakom sustavu idealnom za slabije nosive strukture (na primjer uokvirene strukture).

RENO12

RENO12 osobito je podoban za niske prostorije, primjerice prilikom renovacija. Cijev se postavlja u unaprijed oblikovanu gipsanu ploču. Važno je postaviti gipsanu ploču na potpuno ravnu površinu.